Kadotettu onnellisuus

Tämä teksti on tarkoitettu vain niille, jotka todella tahtovat saavuttaa onnellisuutta elämässään.

Kukapa meistä haluaisi kokea elämässään tuskaa ja kärsimystä, ennemmin HALUAISIMME OLLA ONNELLISIA! Eikö vaan?!

Kysymys piileekin siinä, mitä käsitämme onnellisuudella.

Olen monesti elämässäni voinut havaita, että haluluonto "iskee" juuri silloin, kun sitä olisi tarpeellista "omistaa". Milloin haluan ruokaa, jota en välttämättä tarvitse tai ole itselleni niin hyväksi, mutta kun se suklaa maistuu niin hyvältä.

Milloin haluaisin jonkun "rievun", joka on tehty ehkäpä jossain huonoissa olosuhteissa, mutta jolle haluan kuitenkin sulkea silmäni, koska se itse "riepu" on niiiiiin kaunis ja juuri sitä, mitä minä nyt tarvitsen. Kuitenkin unohdan sen vaatekaappini perälle JO EHKÄ HUOMENNA!

Milloin minä haluan sitä, tätä ja tuota ja sitten kun minulla on se, tämä tai tuo, niin SITTEN OLEN ONNELLINEN! Onko tuttua sinullekin?

Sairasta ja välttämätöntäkö toimintaa? Oravanpyörässä juokseminen jollain tavalla ilmeisesti viehättää... Sitten ihmettelemme, miksi voimme huonosti, kärsimme, ahdistumme ja jopa masennumme?!

Kun emme saa sitä, MITÄ HALUAMME!

Mikäli ajattelet, että et halua mitään, voitko olla siitä 100 % varma?

Kuvituskuva: Shutterstock.com 

Niin ja kysehän ei ole vain ulkoisista asioista, vaan... itselle annetusta luvasta olla onnellinen joka päivä!

Haluluonto on kova "kapistus" meille jokaiselle, sen kohteet meillä vain vaihtelee. Meitä jo pienestä pitäen opetetaan HALUAMAAN .... Voittamaan kilpailuja, olemaan "fiksumpia" kuin toiset koulussa, näyttämään paremmilta kuin muut, olemaan "cooleja" yhteisöissä, valokuvataan "täydellisiä" perheitä, esitetään huippu statuksen omaavina ammattilaisia jne. Silti nämä ihmiset ovat, mitä onnettomia elämänsä suhteen. Miksi? Heillähän tulisi olla kaikki, mitä ulkokohtaisesti ihminen voi vain haluta!

Sitä mukaan, kun alat ymmärtämään haluluontosi vaikutuksen elämääsi, voivat todelliset onnenlähteetkin astua eteesi.

Mikäli et usko, niin kokeile!

Katso ja tutki ajatuksiasi, kuinka monta kohdetta sinulla on tällä hetkellä sen suhteen mitä haluat! Sen jälkeen, mikäli haluat mennä syvemmälle, niin vertaa, kuinka monia niistä todella tarvitset ja mitkä ovat niiden taustat. Ja opi tunnistamaan todellisia syitä!

Tässä kohtaa puhun vielä ulkoisista asioista eli materiasta haluluontomme kohteena, mutta sitten mennäänkin aivan toisiin sfääreihin, kun puhun Myönteinen elämänmuutos sivustolla siitä, kun haluamme mm. olla oikeassa, haluamme oikeutta, haluamme tuntea itsemme rakastetuksi, haluamme hyväksyntää, arvostusta, lämpöä jne.

Mitä ne kaikki tarkoittavat?Kuinka ne voivatkaan vaikuttaa elämääsi myönteisellä tavalla...Ja miten voisit opetella tunnistamaan  & hallitsemaan erilaisia tunteita - ollaksesi onnellinen - satoi tai paistoi. 


Lämpöisin halauksin

Uusimmat kirjoitukset blogissa

Lue kuulumisia tai mikä on uutta hyvinvoivan mielen kehittämisessä

Haluatko kommentoida tai jakaa ystävällesi?