Kaiken takana on nainen, joka "ihanasti" rakastaa

Niinpä niin, mikäpä miehiä muuttaisi, vaikka voissa paistais?! Eihän niillä ole kuin putkiaivot ja haluluonto... todellako?

Käsittääkseni olen nainen (ainakin fysiologiselta katsontakannalta), muusta en mene takuuseen, mutta oikeasti kauhistuttaa, mitä kaikkea naiset voivat sanoa miehistä. Oletko lukenut päivänlehtiä, joissa tuntuu olevan trendi mollata miestä ja ihannoidaan kaikkea sitä, mikä sallitaan naiselle, mutta jos mies tekee sen saman, niin hän muuttuukin hirviöksi! Mikä ero? Ja miksi näin?

En tiedä muistatko erään laulun "kaiken takana on nainen, joka ihanasti rakastaa...", mutta mitäpä tuo lause voisi tarkoittaa sinulle? Tähän ei yleensä osata edes vastata, koska oma vaatimuslista toista kohtaan on kasvanut niin pitkäksi, että jopa joulupukilta tippuisi höyhenet päästään sitä lukiessa.

Jos vaadit jotain toiselta, niin mieti pystytkö itse toteuttamaan saman asian toista kohtaan? Siinäpä kysymys. Parisuhteeseen tarvitaan aina kaksi. Ihmissuhteisiin tarvitaan aina kaksi. Syy ei ole vain toisessa vaan molemmissa. Mikäli menee hyvin, niin onnittele itseäsi, olet onnistunut toimimaan oikein ja mikäli menee toisella tavalla, niin katso peiliin! Yksinkertaista, mutta niin vaikeaa silloin, kun joutuisi laittamaan itsensä mukaan peliin.

Olen huomannut ja ehkäpä sinäkin, että sitä saa mitä tilaa. Tietysti voit esittää tässä kohtaa vastalauseen, sillä eihän kukaan tilaa sitä itseään. Ai niinkö "kuvittelet"?

Sääliksi käy tällä hetkellä miehiä ja häpeän olla nainen, koska me usein tykkäämme kategorisoida kaikki samaan pataan. Jos yksi on hirviö, niin kaikki sen edustajat ovat niitä. On kyse sitten sukupuolesta, rodusta, kulttuurista tai mistä tahansa. Kaikki vain samaan pataan ja hämmennetään sen jälkeen kunnolla.

Ja mistähän ne kaikki "sopat" silloin syntyvätkään?

Onneksi miehet ovat viisaampia, he ovat hiljaa vaikka heitä haukuttaisiin, paneteltaisiin ja "ruoskittaisiin" naapurin akoille. He ovat hiljaa, sillä ehkä heillä on sisimmässään jokin tieto siitä, että hiljaa hyvää tulee ja totuus valkenee enemmin tai myöhemmin. Mene ja tiedä? Mutta kunnioitan heitä siitä, että osaavat olla hiljaa, eivätkä vikise pitkin räystäitä kertomassa "omiaan".

Usein unohdamme myös sen, että nainen on aivan yhtä "hirviö" kuin mieskin, mutta näistä ei jostain syystä haluta puhua. Nainen tekee aivan samanlaisia kauheuksia, joista miehiä heitetään yksi toisensa jälkeen roviolle, mutta naisia nostetaan samasta asiasta jalustalle. Onko tämä sitten kostoa miehille "noitavainoista" mene ja tiedä?!

Kuitenkin olen tullut siihen lopputulokseen, että onpa kyseessä nainen tai mies, molemmat ovat aivan yhtä rakastettavia. Kyse on siitä, millaisena asianomainen haluaa sen itselleen ottaa. Jokainen tekee virheitä sukupuolesta katsomatta, mutta tekeekö se silti toisesta hirviön ja osaammeko tällöin antaa anteeksi?

Olen oppinut tähän mennessä omasta elämästäni katkeran suolaisen polun kautta näkemään sen, että jos saan osakseni sitä itseään, niin syy on todellakin minussa ja jos saan osakseni hyvää, niin syy on tällöinkin minussa. Voitko sanoa ja nähdä elämästäsi saman?

Mikäli haluat, että toinen muuttuu, muuta itseäsi. Muuta ajatuksiasi häntä kohtaan, muuta puhettasi ja toimi toisin. Yksinkertaista, mutta niin äärettömän vaikeata, koska sehän tarkoittaisi käytännössä sitä, että joutuisit itse tekemään sen kaiken työn.

Mutta mitä hyvää siitä voikaan seurata?

Jopa hiljainen, sulkeutunut, mitään sanomaton "mykkäkoulun" pitäjä voikin alkaa avautumaan kuin kukan terälehdet ja näyttää sisimpänsä. Kylmäkiskoinkin ihminen voi tarjota sinulle lämpöistä kainaloaan. Hirviökin voi muuttua prinssiksi tai prinsessaksi.

Suosittelen todella miettimään elämässäsi ilmeneviä asioita tarkasti ja sen kautta suhtautumistasi ja toimintaasi toista kohtaan. Sieltä löydät vastauksen mitä ja miten sinun tulee muuttua, mikäli haluat itsellesi paremman elämän.

Ja niin kauan kuin tätä et tajua, voin taata sen, että miehet & naiset pysyvät elämässäsi "hirviöinä", sillä päätös ja valinta on aina oma.

Vai ajatteletko kenties toisin?

Ystävällisin terveisin

Eva H.

JA PS: Rakastan kaikkia ihmisiä aivan yhtäläisesti, vaikka en hyväksykään kaikkia heidän tekojaan ja siinä on iso ero!

Uusimmat kirjoitukset blogissa

Lue kuulumisia tai mikä on uutta hyvinvoivan mielen kehittämisessä


Haluatko kommentoida tai jakaa ystävällesi?