Kateus vanhin voitehista, joka saa kurkistelemaan verhojen raoista

"En minä, se on vaan ne muut", mutta kuinka aitoa ja rehellistä toimintaa se onkaan itseään kohtaan, jos sanoo, että ei tunne katellisuutta, vaikka samanaikaisesti ottaa päähän jokin asia, joka toisella on. 

Kateushan ei tarkoita vain sitä, että haluttais naapurin uusi auto tai myöskään sitä, että kurkittais verhojen raosta, mitä toisella on...

Kateus on ENNEN KAIKKEA SITÄ, ETTÄ HALUAMME VARASTA JONKUN TOISEN IHMISEN KOKEMAN ONNELLISUUDEN TUNTEEN!!! jep jep...

Kuvituskuva: Shutterstock.com

Aikoinaan kuulin aivan uskomattoman tarinan ystävyksistä, jossa tämä ystävä (nainen) halusi toisen puolision itselleen. 

Ehkä hän aluksi yritti kieltää tuntemuksiaan ja ajatuksiaan - en tiedä, mutta lopulta halu vei mennessään ja hän kykeni lopulta saamaan tuon miehen itselleen. 

Ymmärrätkö, mitä kateus sai aikaiseksi ja mitä se toisille aiheutti?

Kateus on ihmiselle kuitenkin yksi perustunteista, halusimmepa sitä tai emme, kuinka sen kanssa tulemme toimeen, onkin sitten jo toinen asia. 

Voimme kysyä itseltämme ärsyynnymmekö koskaan, jos toinen saa mielestästämme enemmän esim. kehuja työpaikalla, kotona tai ystäväpiirissämme? Jotain toista ihmistä huomioitaisiin  enemmän? Tai toivoisimme olevamme yhtä hyvännäköinen kuin joku muu? Koisimme, että emme ole yhtä tehokkaita tai idearikkaita kuin joku toinen? Ja lukuisia muita "piikkejä" lihassamme.

Jos kirjoittaisin sinulle, että en ole tai olisi ollut koskaan kateellinen, niin valehtelisin. Kukaan meistä ei ole tästä tunteesta täysin vapaa, vaan sen tunteen eri muodot jylläävät unholan syövereissä ja nostattavat sarvia pystyyn. Kun huomaan tällaisen tunteen heräävän - alan yksinkertaisesti toistamaan ajatuksissani "en halua sitä", "en kaipaa sitä", "olen onnellinen toisen puolesta". 

Kannattaa oikeasti opetella olemaan onnellinen siitä, mitä jollain toisella on, sillä ennenmmin tai myöhemmin kyseinen onnellisuus palautuu itsellemme aina takaisin. 

Lämpöisin halauksin

Eva H.

Uusimmat kirjoitukset blogissa

Lue kuulumisia tai mikä on uutta hyvinvoivan mielen kehittämisessä


Haluatko kommentoida tai jakaa ystävällesi?