Kirottu menneisyys NYT hetkessä

Jokainen meistä uskoo ja ajattelee, just niinkuin itse haluaa - tai ainakin sitä helposti ajatellaan näin, eikö? Mutta kuinkahan paljon me oikeasti tiedostamme ajatustemme taustalla olevat erilaiset "uskomuset" ja asenteet, joita meihin on elämämme varrella syötetty ja jotka vaikuttavat meihin koko ajan.

Oma ajattelutapa voi olla meille todellinen inspiraation lähde, joka saa meidät yrittämään ja tekemään elämässämme asioita päästäksemme eteenpäin. Kun taas toisinaan, se voi lannistaa kokonaan.

Kuvituskuva: Shutterstock.com


Olkoonpa menneisyytemme mikä tahansa, mikään ei estä, ettemmekö voisi  päivittäisillä harjoituksilla kerätä myönteistä ajatusvoimaa ja suunnata sen haluttuun päämäärään. Päätös on oma, jota kukaan toinen ei voi tehdä - valitettavasti.

Monesti olen huomannut, että ihmisinä me haluaisimme, että elämämme olisi "täydellistä", onnellista ja tasapainoista, tekemättä itse oikeastaan yhtään mitään - ainakaan oikeita asioita, jotka mahdollistavat että saisimme  sisimpämme tasapainoon ja mielemme levolliseksi. 

Elinehto onnellisuuden saavuttamiselle on oppia hallitsemaan oman mielensä.

Jos ajatellaan, että kohtaamme vastoinkäymisen, niin vaikka se sillä hetkellä voisi tuntua meistä ylitsepääsemättömältä, niin mitä silloin mielessämme tapahtuisi? Tulisimmeko rauhattomiksi? Pelokkaiksi? Ja tekisimmekö niiden pohjalta typeriä tai jopa järjettömiä ratkaisuja ja päätöksiä? On näet olemassa sanonta: "Missä pelko astuu mieleemme sisään, siinä vaiheessa terve harkintakyky astuu ulos."

Näiden tilanteiden välttämiseksi olisi äärettömän hyvä harjoitella mielen tyynnyttämistä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että oikotietä onneen ja tasapainoiseen elämään ei ole, vaikka usein niin kuvitellaan. Saatetaan ajatella;

"Sitten kun minulla on rahaa...."

"Sitten kun minulla on aikaa..."

"Sitten kun se pyytää anteeksi..."

"Sitten kun se muuttuu..."

Ja lukuisia muita "SITTEN KUN" variaatioita. Joten kysymys kuuluu, missä maailmassa mielemme tällöin elää? Tulevaisuudessa vai menneisyyden varjoissa - ei ainakaan nykyhetkessä - se on varma.


Arki tuo meille jokaiselle enemmän tai vähemmän mutkia ja haasteita matkaan ja koettaa salakavalasti "vallata" ajatuksemme. Muutoksia yrittäessä mieli helposti alkaa esittämään, että se "UUSI" menettelytapa jota käytämme tai johon päädymme, on tyhmää, naurettavaa eikä johaisi tai veisi meitä mihinkään - ainakaan mihinkään hyvään lopputulokseen. 

Mutta, millä muutoin voisimme muuttaa elämäämme paremmaksi, ellemme muuta omaa asennettamme siihen?!?!?!

Vinkkejä, joita voimme tällaisen "alistavan" mielen kanssa harjoitella;

1. Kun oma mieli alkaa paukuttaa "et osaa", "et kykene", "sinusta ei ole mihinkään" ja niin edelleen, niin  älä kuuntele tällaista mielenpuhetta vaan syrjäytä se - SE EI OLE TOTTA!!!! Vaan menneisyyden haamujen puhetta..

2. Tällaisina hetkinä on hyvä oppia pysäyttämään omat ajatuksensa - tekemällä esim. hengitysharjoituksia tai suuntaamalla ajatukset johonkin toiseen myönteiseen kohteeseen.

3. EGO on se joka haluaa pitää kaikesta vanhasta kiinni, se PELKÄÄ KAIKKEA MUUTOSTA, joten älä seuraa pelkojesi synnyttämiä mielikuvia.

Lisää vinkkejä löydät täältä>>>

Esimerkiksi yllä olevan menetelmän avulla myötä meidän on mahdollista kasvattaa kärsivällisyyttämme ja mielen hallintaa, sillä tuloksella, että alamme luottamaan enemmän elämän kantavaan voimaan ja siihen, että asiat, jotka joskus tuntuivat ylitsepääsemättömiltä, ovatkin ratkaistavissa ja ne selviävät.

TÄRKEÄÄ!!!!

Ennen kuin pääsemme tällaiseen rauhan ja tasapainon tilaan pysyvästi täytyy meidän tulee oppia tutkimaan ajatustemme syvyyksiä ja vasta voitettuamme omat sisäiset vihollisemme voimme saada oikean käsityksen ajatusten hiljaisesta voimasta. Sillä pienikin ajattelemamme ajatus on liikkeelle lähetetty voima niin hyvässä kuin pahassa. 

Sanotaan, että ihmisen pahimmat viholliset ovat ne, jotka asuvat hänen omassa mielessään. Ellemme halua elää oman mielemme helvetissä, täytyy meidän tällöin lakata olemasta omien menneisyydessä synnytettyjen negatiivisten ajatustemme orjia. 

Lämpöisin halauksin

Eva H.

Uusimmat kirjoitukset blogissa

Lue kuulumisia tai mikä on uutta hyvinvoivan mielen kehittämisessä

Haluatko kommentoida tai jakaa ystävällesi?