Kultaisen keskiten metsästystä

Ollako vai eikö olla, siinäpä kysymys, jonka Hamletkin esitti aikoinaan (muistaakseni). Kuinka uskaltaa olla aito itsensä ja lopettaa toisten ihmisten miellyttämisen?

Asia minkä olen kantapään kautta saanut oppia veresruvelle asti, on miellyttämisen lopettaminen. Se on mahdoton tehtävä, mikäli asianomainen haluaisi olla kaikille maailman ihmisille juuri sellainen kuin toinen osapuoli haluaa hänen olevan.

SE ON MAHDOTONTA!

Ja mikä pahinta, ihminen kadottaa miellyttämisen prosessissa itsensä ja voi aina vain huonommin!

Kuvituskuva: Shutterstock.com   

MIELYTTÄMINEN EI OLE SAMA ASIA KUIN OLLA YSTÄVÄLLINEN!

Tätä emme aina osaa erottaa toisistaan, vaan laitamme ne samaan nippuun, koska emme halua loukata ketään, pelkäämme tuoda esiin ajatuksiamme tai emme uskalla/osaa kertoa tunteistamme... silloin rauhan ylläpitämiseksi tai saadaksemme itsellemme jotain, miellytämme toista!

Usein pitkällä juoksulla voimme kuitenkin havaita, että emme voikaan hyvin, koemme pettymyksiä, surua ja jopa vihaa olosuhteita tai toista ihmistä kohtaan. Pysyvä ilo ja tyytyväisyys on kadonnut, koska emme uskaltaneet kertoa, mitä todella ajattelemme ja haluamme.

Ongelma piileekin siinä, että me harvoin edes tiedämme, mitä todellisuudessa haluamme! Miksikö? Usein lapsuudestamme asti, meihin on "syötetty" erilaisia ajatuksia siitä millaisia meidän tulisi olla ns. "kiltti tyttö" tai "ole mies", jonka päälle on vielä lastattu valmiiksi ne tavoitteet, joita tulisi elämässään tavoitella. Harvemmin sitä toinen tulee kysyneeksi "MITÄ SINÄ TODELLA HALUAT". Niin... koska muuthan aina tietävät asiat paremmin kuin sinä itse, eikö vain?

Kun tällainen toimintamalli on opittu ja yleisesti hyväksytty, niin jonain päivänä voi koittaa hetki "kuka minä olen?", "mitä minä haluan", "en minä tällaista elämää halunnut" tilanne.

Silloin ollaan todellisessa myrskyn silmässä MINÄ VS. ASETETUT ODOTUKSET.

Mutta missä MINÄ on? Ja kuka se on? Ja mitä se ennen kaikkea haluaa, sillä sehän usein tietää, mitä se ei halua!

Oppimalla tuntemaan itseään, omia tunteitaan, ajatus- ja toimintamallejaan, on mahdollista "luoda" itsensä uudelleen. Näin ollen, vaikka sinua pidettäisiin "erikoisena", "mustana lampaana" tai "höyrähtäneenä", sillä ei ole väliä, koska olet oppinut tietämään, kuka olet ja mitä haluat!

Lämpöisin halauksin

Eva H.

Uusimmat kirjoitukset blogissa

Lue kuulumisia tai mikä on uutta hyvinvoivan mielen kehittämise

Haluatko kommentoida tai jakaa ystävällesi?