Kun pas..a saa pyytämättäki… että kiitos vaan!

Viime keväänä tuli pyyntö, että voisinko kertoa tai hieman avata, kuinka selvitä, mikäli kokee saavansa vain huonoa ja pas...aa osakseen? Lupasin silloin kirjoittaa myöhemmin aiheesta...joten....

Monesti kokeneena, voin tunnustaa, että olen saanut osakseni kaikenlaista, joten kiitos vain ihan hemmetisti niistä "ihanista" kokemuksista. Mutta tulisiko näistä ehkä ajatella myös jotain muutakin?!

Kuvituskuva: Shutterstock.com 

Usein saadessamme huonoa kohtelua osaksemme, ei vain yhden...toisen tai kolmannen kerran, niin ne jostain ihmeen syystä kulminoituvat ja saavat aivan järisyttävätkin mittasuhteet tunneskaalassamme aikaiseksi. Yleensä ensimmäinen kysymys, joka herää, on "Mitä hel....ä mä muka oon tehny, että saan tällaista pas...a osakseni?!?!

Jep Jep.... tätä samaa kysyin joskus myös itseltäni ja vuosia...Kunnes...

Aloin olemaan jo "hermoheikko" yksilö. Sitä "itseään" tuli kaapista, ovista ja ikkunoista jo siihen tahtiin, että oli olemassa kaksi vaihtoehtoa, jäädä oven ulkopuolelle makaamaan tai antaa sen kaiken vain valua päälle. Mutta onneksi  kahden vuoden kipuilun jälkeen tapasin viisaan ihmisen.

Kysyin häneltä, että mitä sellaista olen muka tehnyt, että saan osakseni tällaista. Asioita & ilmiöitä, joista minulla ei ollut hajuakaan, eikä mielestäni myöskään osaa eikä arpaa...

No hän katsoi minua hetken - syvälle silmiini ja sanoi; "Jos olet tehnyt jotain, muuta se, jos et ole tehnyt mitään väärää, niin miksi silloin ottaisit toisten ongelmat osaksesi!"

BINGO!!!!

Siinä hetkessä, ne sanat RÄJÄYTTIVÄT tajuntani. Sanoin itseni irti monista asioista - kertalaakista ja päätin, että jos huomaan jatkossa tehneeni virheen - tunnustan sen ja pyydän anteeksi saman tien. Ja jos en ole tehnyt mitään väärää tai kukaan ei ainakaan tuo sitä esiin, silloin en ota toisten ilkeämielistä käyttäytymistä omaksi ongelmakseni - ymmärtäkö?

Maailmassa on valitettavasti sellaisiakin ihmisiä, jotka elävät sillä, että he saavat juoruta ja "puukottaa" muita selkään... mutta onko se oikeasti kenen ongelma, jos sellaisten ihmisten kohteeksi joutuu?

Samoin on hyvin tärkeää, opetella tuntemaan tällaisia ilkeämielisiä "pahatekijöitä" kohtaan myötätuntoa. He eivät vain yksinkertaisesti ymmärrä, mitä he lopulta itselleen tekevät. 

Tällaisen myötätunnon kehittämiseksi voi miettiä omalla kohdallaan sitä, että jos itse on joutunut jonkun tai joidenkin ihmisten "silmätikuksi", niin miltä se silloin tuntui ja mitä se aiheutti - ja haluaako todella, että joku toinen kokisi sen saman tuskan?!?! 

Tämä menetelmä auttoi aikoinaan minua ymmärtämään erinäisiä asioita monelta kantilta ja käytän tätä edelleenkin elämässäni tarpeen vaatiessa.

Koska todellisuudessa, jos joku ihminen on ilkeä, pahansuopa ynnä muuta vastaavaa, niin hänen toimintansa kertoo vain hänen omasta sisäisestä maailmastaan - ristiriidoista - pahasta olosta, niin voiko tällöin oikeasti olla vihainen ihmiselle, joka kärsii.

Asiat eivät ole niin mustavalkoisia, ja mihinkään hyvään lopputulokseen emme pääse koskaan, mikäli alamme harjoittaa SILMÄ-SILMÄSTÄ mentaliteettia - tällöin häviöinä on KAIKKI.

Ja voin kertoa myös sen, että kun on kuullut elämänsä aikana varmaan kaikki mahdolliset haukkumasanat(ainakin suomenkiellä) ja monenlaiseksi kohteeksi joutunut, niin oman itsetuntemuksen kehittäminen on auttanut paljon hiomaan niitä "Akilleen kantapäitä" hieman sileimmiksi.

Ei ole helppoa olla "altavastaajana" ja ottaa osakseen kaikkea sitä, mitä toiset haluavat päälle heittää, mutta se on vain käsiteltävä itsessään ja toivottava  toiselle silti parasta, sillä

tyhjät kattilat kolisevat kaikkein eniten.

En sano, että tämä olisi helppoa itse siinä hetkessä, kun joku haukkuu, parjaa tai levittää sitä itseään, mutta loppujen lopuksi, vaikka koittaisimme auttaa häntä tai saada hänet ymmärtämään meitä/ajatuksiamme, niin se ei vain toimi, niin kauan kun negatiiviset tunteet vie härkää sarvista.

Joten kohdatessasi tällaisia tilanteita, päästä niistä irti ja toivo toiselle silti parasta.

Ja mikäli omat tunteet heräävät, niin hengittele rauhassa - anna mielesi tasoittua, mieti mitä tuo kyseinen tunne haluaa sinulle itsellesi kertoa. Muun muassa tällä tavoin, olen päässyt tähän mennessä kaikkein pisimmälle mielen hallinnassani, itsetuntemuksen kasvattamisessani ja ennen kaikkea mielenrauhani säilyttämisessä.

Kaikki kun tuppaa palautumaan aina itselle ennemmin tai myöhemmin takaisin, joten mieluummin otan jatkossa sitä hyvää vastaan, etkö sinäkin?

Lämpöisin halauksin

Eva H.

Uusimmat kirjoitukset blogissa

Lue kuulumisia tai mikä on uutta hyvinvoivan mielen kehittämisessä

Haluatko kommentoida tai jakaa ystävällesi?