Tragediat paljastavat todelliset ystävät

Aika paljastaa usein ne ihmiset, jotka ovat elämässä todella tärkeitä. Itselleni tällainen hetki oli oma yllättävä ja vakava sairastuminen.

Kokemus toi eräiden ihmisten kanssa meitä lähemmäs toisiamme kuin koskaan aikaisemmin ja toisinaan se karkotti meidät omille poluillemme.

Silti vuosia myöhemmin ymmärsin, että kaikki yhdessä vietetty aika on kallisarvoista, se ei palaa, sitä ei voi muuttaa... se vain säilyy muistoina elämässä.

Vaikeuksien keskellä myös todellisten ystävien merkitys selviää. Todelliset ystävät pysyvät, tapahtui sitten mitä tahansa. Heillä saattaa olla hyvinkin erilainen maailmankatsomus tai näkemys elämään kuin sinulla, mutta todellisten ystävien kesken sillä ei ole mitään merkitystä, sillä vain lähimmäisen rakkaus ja myötätunto toista ihmistä kohtaan ratkaisee.

Näin äitienpäivän vietettyäni, mietin myös omaa äitiäni ja sitä millainen äiti itse olen. Nykyisin ymmärrän, että lasten kanssa olemisessa on tärkeää olla täysin läsnä niissä hetkissä, jotka vietät heidän kanssaan. Läsnäolontaito on se voima, minkä lapset muistavat läpi elämänsä, kun he muistelevat yhteisiä hetkiänne.

Tiedän myös, että jonain päivänä tulee hetki antaa lasten kokeilla omia siipiään, antaa heidän lentää vapaina, sillä jos olet ollut läsnä heidän elämässään, he aina tietävät, että olet olemassa heitä varten.

Äitiyden sisältämä myötätunto & rakkaus, ei ole vain naisten ominaisuus, vaan sen voi omata kuka tahansa...

Lämpöisin halauksin

Eva H.

Uusimmat kirjoitukset blogissa

Lue kuulumisia tai mikä on uutta hyvinvoivan mielen kehittämisessä

Haluatko kommentoida tai jakaa ystävällesi?