Ajatus, joka laittoi minut ymmärtämään virheellisiä valintojani

Istuin aamusta alkaen taas koneeni vieressä, kirjoitellen artikkeleitani ja aloittamaani kirjaa. Lukiessani valmistuneita tekstejäni, oli kuin sokeriton humahdus olisi pyörähtänyt aivoissani ja ymmärsin, kuinka helppoa onkaan aina palata sinne samaan "tuttuun ja turvalliseen" käyttäytymismalliin. Onhan se jollain tapaa täysin automatisoitua toimintaa, jossa helposti unohtaa itsensä kunnossa pitämisen, pitäen vain "huolta" siitä, että vatsa ei kurni - hoh hoijaa, kuinka rakkaudentonta toimintaa, vai?

Kun on niin kiire, niin sitähän laittaa mitä saa nopeasti käsiinsä ja sieltä kurkusta alas. Hällä väliä sen terveellisyydestä, vaikutuksista mielen toimintaan  tai kokonaisvaltaisesta merkityksestä pidemmän päälle. Näin helposti se mieli unohtaa itsensä hyvinvoinnin! 

Teorissa moni ihminen tietää varmasti paljon, mutta käytönnön tasolla se teoria tahtoo jostain kumman syystä unohtua. Muistan kuitenkin vielä elävästi, miten suuri vaikutus hyvällä ravinnolla on hyvinvointiini, jaksamiseen ja ennen kaikkea mieleni tasapainoon! Miten olinkaan antanut itseni unohtaa? 

Ehkä minulla menee liian hyvin, ei fyysisiä kolutuksia tai henkisiä muistutuksia, joten miksi siis välittää?

No kyse on kuitenkin omasta terveydestä ja hyvinvoinnista...ei vain tänään vaan myös tulevaisuudessa... joten muistele, mitä on opetettu, sillä onhan minulla vuosikymmenten kokemus , miten ravinto voi todella vaikuttaa minuun positiivisesti ja suurella ilolla. En tarvitse muuta kuin itseltäni potkun persauksiin ja asiat tärkeysjärjestykseen.

Ajattelin tällä kertaa kuitenkin toimia toisin. Sillä yksin on välillä tylsää ja olisihan se ihan kivaa yhdessä muiden kanssa toteuttaa jotain sellaista, josta olisi hyötyä ei vain tässä hetkessä, vaan myös pidemmällä aikavälillä.

Aloitan siis siitä, jonka tiedän toimivan, sillä kukapa ei tarvitsisi elämässään enemmän energiaa tai mielen tasapainoa - luonnollisin keinoin. Tämän kaiken piti nyt tulla näkyväksi, jotta todella ymmärtäisin sen merkityksen - pidemmän päälle.

Aikoinaan sain mm. havaita elämässäni, miten syömälläni "ruualla" ja "ruualla" oli valtavat vaikutukset mielialoihini. Välillä oli energiaa, vaikka muille jakaa, mutta suurimmaksi osaksi olin aivan turta ja mieleni oli apaattinen, ärtynyt ja mikään ei tuntunut miltään ja kun en tehnyt mitään, oli

Seurauksena -> Totaalinen henkinen & fyysinen väsymys. 

On siis hyvä oppia tarkkailemaan omia ruokatottumuksiaan ja olen saanut omakohtaisesti havaita, miten eri ruoka-aineilla voi olla selvästi vaikutusta viereystasoon. Jos et vielä tiedä, miten mikin sinuun vaikuttaa, niin tarkkaile kehoasi ja mieltäsi. Se kyllä antaa merkkejä ja on parempi ajoissa tarttua "härkää sarvista" kuin liian myöhään, eikö?

Lämpöisin halauksin

Eva H.

Uusimmat kirjoitukset blogissa

Lue mikä on uutta hyvinvoivan mielen kehittämisessä


Haluatko kommentoida tai jakaa ystävällesi?